Fitness

Wil jij fitter worden? Samen met onze instructeurs maak je een persoonlijk fitnessprogramma waarmee je jouw doelen gaat behalen. Tijdens het trainen bij Sportcentrum Bloemketerp maak je gebruik van geavanceerde apparatuur, losse gewichten en functionele oefeningen. Er is altijd een instructeur aanwezig om je te helpen!

Home » Fitness

Kracht- en cardiotraining

Cardiotraining is een trainingsvorm waarbij je langdurig je hartslag verhoogt. Dit kan op verschillende manieren zoals fietsen of hardlopen. Door cardiotraining te doen versterk je je hart en longen en verhoog je de hoeveelheid zuurstof in je lichaam. Dit leidt net als bij krachttraining tot een betere stofwisseling, verbeterde vetverbranding en een betere conditie. Bij ons kan je op allerlei manieren aan je uithoudingsvermogen werken.

Krachttraining is een trainingsvorm waarbij je verschillende spiergroepen belast om je spieren (en je botten) te versterken. Het geeft je lichaam een betere houding en een atletischer uiterlijk. Je kunt krachttraining op vele manieren uitvoeren. Er kunnen oefeningen worden gedaan met behulp van halters en stangen, andere losse gewichten en/of machines en fitnessapparatuur. Ook is het mogelijk om je spierkracht en spierconditie te vergroten door oefeningen te doen met je eigen lichaamsgewicht.

Ben je beginnend sporter? Uitvoering is erg belangrijk! Hierom raden wij aan om samen met een instructeur een persoonlijk trainingsschema te maken. Op basis van je wensen en doelen stelt de instructeur een schema op. Tijdens het doornemen van het schema wordt er gelet op de uitvoering en techniek van de oefening.

Begeleiding van onze gediplomeerde instructeurs zit bij je abonnement in, zij helpen je graag met het bereiken van je doelen!

Heb je meer begeleiding nodig? Kijk dan bij onze Personal Training.

eGym

Als jij fitter, strakker en krachtiger wilt worden maar niet veel tijd hebt of gewoon sneller resultaat wilt zien, is trainen met eGym iets voor jou!

Wat is de eGym-Cirkel?

De eGym-Cirkel is een slimme gecombineerde opstelling van acht volautomatische toestellen. Elk toestel is gericht op een andere spiergroep.  De eGym-coach stelt eenmaal alle toestellen voor je in. Al je persoonlijke gegevens, zoals je lengte, gewicht, zitpositie en trainingsgewicht worden automatisch bewaard op jouw persoonlijke eGym-polsband. De weerstand wordt automatisch bepaald aan de hand van jouw persoonlijke krachttest. Als je kracht door trainen toeneemt past eGym automatisch de weerstand aan. Op deze manier haal je het optimale uit je training en blijf je progressie boeken! Elke deelnemer traint tegelijkertijd en wisselt vervolgens op hetzelfde moment van toestel, waardoor je binnen 30 minuten een complete workout doet zonder wachttijden.

Waarom trainen op de eGym-Cirkel?

  • Eenvoudig, snel en veilig trainen dankzij de volautomatische toestellen en je persoonlijke eGym chippolsband;
  • Effectieve training, slechts 2x 30 minuten per week;
  • Resultaatgericht trainen door optimale begeleiding;
  • Altijd & overal inzage in je trainingsresultaat;
  • Fit in 30 minuten!
  • Hoge vetverbranding
  • Extra spieropbouw die ook op de lange termijn voor een betere verbranding zorgt
  • Binnen 6 trainingen 10 tot 30% vooruitgang

Kidsfitness

Wij bij Sportcentrum Bloemketerp Franeker zijn van mening dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met bewegen. Daarom hebben wij een speciaal beweegprogramma voor kinderen t/m 13 jaar ontwikkeld.

Wij gaan jouw kind op verantwoorde wijze in beweging brengen om fitter te worden. Dit doen wij door middel van een afwisselend beweegprogramma onder professionele begeleiding. In groepsverband leren de kinderen met leeftijdsgenootjes op een speelse wijze bewegen.

Jeugd- en studentenabonnement

Ben je student? Profiteer dan van ons speciale studententarief: onbeperkt sporten voor € 35,00 per maand. Als student ben je hoofdzakelijk met je brein bezig. Het is prettig om ‘even je hoofd te resetten’ door lekker te gaan sporten.

Je sport niet alleen onbeperkt maar profiteert ook van alle andere voordelen. Je kan gratis gebruik maken van onze groepslessen, fitnessbegeleiding, sauna en squash en racquetball.

*Deze deal is geldig op vertoon van je inschrijvingsbewijs.

Senioren

Seniorenfitness is een les speciaal gericht op de doelgroep ouderen. Onder begeleiding worden er oefeningen verzorgd die goed zijn voor de vitaliteit, balans, kracht, coördinatie, lenigheid en energie. Deze lessen worden elke dinsdag en donderdag ochtend gegeven. Naast het sporten wordt er ook aandacht gegeven aan het sociale aspect, in de groep is er altijd plaats voor een leuk gesprek met medesporters of de instructeur.

Neem contact op of vraag een proefles aan

Zou je graag eens mee willen doen aan een proefles? Dat kan. Of wil je dat meer informatie over de mogelijkheden bij Sportcentrum Bloemketerp?