Groepslessen

Word jij extra gemotiveerd door muziek en sport je liever in groepsverband? Sportcentrum Bloemketerp heeft een gevarieerd aanbod van groepslessen. De groepslessen worden gegeven door ervaren en gediplomeerde instructeurs. Of je nou een beginner of gevorderd bent, aan je conditie wilt werken of juist je spieren wilt versterken: jij kiest wat bij je past!

Home » Groepslessen

Alwin

Alwin

Spinning

Monique

Monique

Power(pump), Xcore, Total body workout

Sterre

Sterre

Boksfit

Hennie

Hennie

YinYoga, Pilates, Clubyoga

Revenna

Revenna

Booty, Power(pump)

YinYoga

Yin yoga is een langzame vorm van yoga voor rustige houdingen die voor langere tijd worden vastgehouden. Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd hierdoor blijven de gewrichten soepel. Door deze manier van sporten wordt er ruimte gecreëerd in het bindweefsel en de gewrichten. Bindweefsel ondersteunt, verbindt, beschermt onze organen en geeft ons lichaam structuur. Na een aantal van onze YinYoga lessen zul je merken dat een stuk soepeler begint te worden. Daardoor is de YinYoga ideaal voor je als graag weer wat meer bewegingsvrijheid wil krijgen in spieren en gewrichten.

Pilates

Pilates is een training voor lichaam en geest. De aandacht gaat uit naar het trainen van spierketens. Je gaat niet alleen de oppervlakkige spieren leren aanspannen, maar ook dieper gelegen spieren. Met pilates werk je op verantwoorde wijze aan houding, een sterkere rug en buik, stabiliteit en strakke benen en billen.

Pilatesflow

Pilates flow is een afwisseling in een rustig tempo van rek- en spierversterkende oefeningen. De oefeningen bestaan uit coördinatie, flexibiliteit en kracht. Een perfecte combinatie tussen kracht en inspanning. De les is toegankelijk voor elk niveau.

Boksfit

In de Boksfit groepslesworkout kan je helemaal losgaan. Je maakt stoot- en traptechnieken in tweetallen. Om de beurt en wel of niet op de maat van de muziek. Al je energie kan je kwijt. Je ontvangt nooit stoten of trappen, je deelt ze alleen maar uit. Boksfit is voor iedereen, want je kunt op je eigen niveau en tempo meedoen. De gediplomeerde instructeur ziet erop toe dat het veilig, volgens de juiste techniek en vooral met veel plezier gebeurt.

Spinning

Spinning is een 60 minuten durende les, gebaseerd op outdoor fietsen. Je fietst op inspirerende muziek met een gevarieerd terrein. Je kunt zelf de intensiteit van de workout bepalen met de weerstandsknop en de pedaalsnelheid. Spinning is een intensieve les waarbij je een hoge hartslag bereikt, hierom is spinning een ideale les om aan je conditie te werken met behulp van een enthousiaste instructeur/instructrice. De les is geschikt voor elk niveau doordat je zelf kan bepalen met welke weerstand en trapfrequentie je fietst.

Circuittraining

Circuittraining is een gevarieerde fullbody training, waarbij je meerdere oefeningen voor het hele lichaam in circuitvorm achter elkaar uitvoert.

Circuittraining heeft als doel om de kracht en het uithoudingsvermogen te vergroten. Dit is ideaal voor mensen die willen afvallen, maar ook voor hen die in spiermassa willen aankomen en zich fitter willen voelen. Met talloze functionele oefeningen verbeter je kracht, flexibiliteit, balans, core-stabiliteit en uithoudingsvermogen.

Het leukste is dat geen één les hetzelfde is!

Buikspierkwartier

In het buikspierkwartier word je 15 minuten lang door één van onze instructeurs in een groep uitgedaagd om de buikspieren te trainen. De 15 minuten zijn gericht om kracht en stabiliteit in de buik en rugspieren te verbeteren. Een sterke core is erg belangrijk in het dagelijks leven, vandaar dat we hier graag een kwartier samen met jou aan willen werken. 

Booty

Tijdens een ClubJoy Booty workout richt je jouw pijlen op het trainen van de bovenbenen én uiteraard de billen. Een ruime variatie aan verrassende oefeningen, uitgevoerd op meeslepende muziek,  zorgt voor een geweldige training. Omdat je zeer doelgericht te werk gaat, zul je snel resultaat bemerken. De kracht in de benen en billen neemt snel toe. Tijdens een ClubJoy Booty work-out maak je gebruik van verschillende materialen, zoals losse plates, een weerstandsband en eventueel een halterstang met gewichten. Dit zorgt ervoor dat de onderzijde van het lichaam keer op keer flink wordt uitgedaagd.

ClubJoy Power®

Is ClubJoy Power® iets voor mij?

ClubJoy Power® is uitermate geschikt voor iedereen die doelgericht wil trainen. Effectief werken aan je conditie, je gezondheid en een goed gevoel is met ClubJoy Power® binnen handbereik. Geschikt voor iedereen: vrouwen en mannen, beginners en gevorderden, jong en oud.

Hoe ziet een ClubJoy Power® les eruit?

De coach, de muziek en de enorme afwisseling in het programma zorgen iedere week voor een optimale workout. Voor iedere spiergroep nemen we een apart muzieknummer en doe je verschillende fitnessoefeningen met een halter met gewichten. Op deze wijze ontstaat er een uitgebalanceerde training waarbij je hele lichaam aan bod komt: benen, billen, rug, borst, armen (biceps, triceps), schouders en buik.

Benefits ClubJoy Power®:

 • Muziek zorgt voor inspiratie, motivatie en fun
 • Je bepaalt zelf de intensiteit van de training
 • Afwisselend en uitdagend door de opbouw van de les
 • Eenvoudig en dus voor iedereen geschikt

Resultaten ClubJoy Power®:

 • Je werkt effectief aan je spierconditie, spierversterking en spierversteviging
 • Positief effect op je energielevel en figuur
 • Tijdens de ClubJoy Power® les verbrand je ongeveer 600 calorieën

De XCO-Trainer® is een rode buis die een bewegende granulaat bevat. Aan het begin en aan het einde van elke beweging zorgt de XCO-Trainer® voor extra belasting van de spieren en bindweefsel door het hele lichaam. Dit speciale effect staat bekend als ‘Reactive Impact’ en biedt je de beste training voor je core!

XCORE®

Hoe ziet een XCORE training eruit?

De training bestaat uit veel dynamische oefeningen met de XCO-Trainer®. Train je uithoudingsvermogen, versterk je spieren en bindweefsel en verbrand veel calorieën. Ervaar hoe je lichaam het beste uit deze geweldige training haalt!

De 45 minuten durende XCORE® Workout is een effectieve, eenvoudige, dynamische en intense core training. De muziek maakt het verschil: de mix van de laatste en beste hits maakt dat je alles wilt geven tijdens de explosieve oefeningen. Voor je het weet, heb je weer een leuke en energieke les gevolgd.

Veilig en effectieve training

Ons trainer team werkt samen met een team van bekende fysiotherapeuten om ervoor te zorgen dat de dynamische oefeningen van de XCORE® Workout veilig kunnen worden uitgevoerd door alle deelnemers. Door hun uitgebreide kennis van het menselijk lichaam te combineren, creëerden ze een veilige en effectieve, snelle puls opleiding met snelle resultaten.

De XCORE® Workout wordt uitsluitend gegeven door gecertificeerde XCORE®-instructeurs. Ze worden getraind en doorlopend bijgeschoold om jou op een verantwoordelijke en effectieve manier het optimale uit een training te laten halen.

Is XCORE goed voor je?

 • Vergroot uithoudingsvermogen
 • Verlaagd percentage lichaamsvet
 • Een slanker lichaam
 • Gevormde abs
 • Een sterke onderrug
 • Verminderde gevoeligheid voor blessures
 • Verbeterde coördinatie en algehele balans
 • Verbeterde core stabiliteit

Bodyfit 50+

De Bodyfit is een groepsles voor sporters vanaf 50 jaar. Iedere week een afwisselende les om zowel conditie op te bouwen als de spieren te verstevigen. De bodyfit 50+ les word gegeven op het ritme van de muziek.

Clubyoga

Club Yoga is een training waarmee je werkt aan je lichaam en geest. Fitheid is veel meer dan fysiek sterk zijn, ook je geest moet in conditie zijn. Ontspanning en inspanning wisselen elkaar af.

De oefeningen hebben als doel de spieren sterker en langer te maken, maar geven je toch een ontspannen gevoel. Je verlaat de les met een leeghoofd, een gezond lichaam en nieuwe energie.

Total body workout

Total Body Workout is zowel gericht op spierversteviging als op vetverbranding en de algehele conditie. Bij het spier verstevigende programma worden de belangrijkste spiergroepen in afwisselend tempo getraind.

Neem contact op of vraag een proefles aan

Zou je graag eens mee willen doen aan een proefles? Dat kan. Of wil je dat meer informatie over de mogelijkheden bij Sportcentrum Bloemketerp?