Groepslessen

Word jij extra gemotiveerd door muziek en sport je liever in groepsverband? Sportcentrum Bloemketerp heeft een gevarieerd aanbod van groepslessen. De groepslessen worden gegeven door ervaren en gediplomeerde instructeurs. Of je nou een beginner of gevorderd bent, aan je conditie wilt werken of juist je spieren wilt versterken: jij kiest wat bij je past!

Home » Groepslessen

YinYoga

 

 

Yin yoga is een langzame vorm van yoga voor rustige houdingen die voor langere tijd worden vastgehouden. Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd hierdoor blijven de gewrichten soepel. Door deze manier van sporten wordt er ruimte gecreëerd in het bindweefsel en de gewrichten. Bindweefsel ondersteunt, verbindt, beschermt onze organen en geeft ons lichaam structuur. Na een aantal van onze YinYoga lessen zul je merken dat een stuk soepeler begint te worden. Daardoor is de YinYoga ideaal voor je als graag weer wat meer bewegingsvrijheid wil krijgen in spieren en gewrichten.

 

 

Pilates

 

 

Pilates is een training voor lichaam en geest. De aandacht gaat uit naar het trainen van spierketens. Je gaat niet alleen de oppervlakkige spieren leren aanspannen, maar ook dieper gelegen spieren. Met pilates werk je op verantwoorde wijze aan houding, een sterkere rug en buik, stabiliteit en strakke benen en billen.

 

 

Pilatesflow

 

 

Pilates flow is een afwisseling in een rustig tempo van rek- en spierversterkende oefeningen. De oefeningen bestaan uit coördinatie, flexibiliteit en kracht. Een perfecte combinatie tussen kracht en inspanning. De les is toegankelijk voor elk niveau.

Spinning

 

 

Spinning is een 60 minuten durende les, gebaseerd op outdoor fietsen. Je fietst op inspirerende muziek met een gevarieerd terrein. Je kunt zelf de intensiteit van de workout bepalen met de weerstandsknop en de pedaalsnelheid. Spinning is een intensieve les waarbij je een hoge hartslag bereikt, hierom is spinning een ideale les om aan je conditie te werken met behulp van een enthousiaste instructeur/instructrice. De les is geschikt voor elk niveau doordat je zelf kan bepalen met welke weerstand en trapfrequentie je fietst.

 

 

Circuittraining

 

 

Circuittraining is een gevarieerde fullbody training, waarbij je meerdere oefeningen voor het hele lichaam in circuitvorm achter elkaar uitvoert.

 

 

Circuittraining heeft als doel om de kracht en het uithoudingsvermogen te vergroten. Dit is ideaal voor mensen die willen afvallen, maar ook voor hen die in spiermassa willen aankomen en zich fitter willen voelen. Met talloze functionele oefeningen verbeter je kracht, flexibiliteit, balans, core-stabiliteit en uithoudingsvermogen.

 

 

Het leukste is dat geen één les hetzelfde is!

 

 

Buikspierkwartier

 

 

In het buikspierkwartier word je 15 minuten lang door één van onze instructeurs in een groep uitgedaagd om de buikspieren te trainen. De 15 minuten zijn gericht om kracht en stabiliteit in de buik en rugspieren te verbeteren. Een sterke core is erg belangrijk in het dagelijks leven, vandaar dat we hier graag een kwartier samen met jou aan willen werken. 

 

 

PUMP

 

 

Is PUMP! iets voor mij?

 

 

PUMP! is uitermate geschikt voor iedereen die doelgericht wil trainen. Effectief werken aan je conditie, je gezondheid en een goed gevoel is met PUMP! binnen handbereik. Geschikt voor iedereen: vrouwen en mannen, beginners en gevorderden, jong en oud.

 

 

Hoe ziet een PUMP! les eruit?

 

 

De coach, de muziek en de enorme afwisseling in het programma zorgen iedere week voor een optimale workout. Voor iedere spiergroep nemen we een apart muzieknummer en doe je verschillende fitnessoefeningen met een halter met gewichten. Op deze wijze ontstaat er een uitgebalanceerde training waarbij je hele lichaam aan bod komt: benen, billen, rug, borst, armen (biceps, triceps), schouders en buik.

 

 

 

 

voordelen van de PUMP! les:

 

 

 • Muziek zorgt voor inspiratie, motivatie en fun
 • Je bepaalt zelf de intensiteit van de training
 • Afwisselend en uitdagend door de opbouw van de les
 • Eenvoudig en dus voor iedereen geschikt

 

 

Resultaten PUMP!:

 

 

 • Je werkt effectief aan je spierconditie, spierversterking en spierversteviging
 • Positief effect op je energielevel en figuur
 • Tijdens de PUMP! les verbrand je ongeveer 600 calorieën

 

XCORE

 

 

SHAKE

 

 

Hoe ziet een SHAKE training eruit?

 

 

De SHAKE Workout is een energieke en dynamische trainingssessie die draait om het gebruik van de een buis met daarin grit. Deze workout richt zich op het verbeteren van je uithoudingsvermogen, het versterken van spieren en bindweefsel, en het verbranden van calorieën, allemaal op opzwepende muziek.

 

 

De 45 minuten durende SHAKE workout is een effectieve, eenvoudige, dynamische en intense core training. De muziek maakt het verschil: de mix van de laatste en beste hits maakt dat je alles wilt geven tijdens de explosieve oefeningen. Voor je het weet, heb je weer een leuke en energieke les gevolgd.

Is SHAKE goed voor je?

 

 

 • Vergroot uithoudingsvermogen
 • Verlaagd percentage lichaamsvet
 • Een slanker lichaam
 • Gevormde abs
 • Een sterke onderrug
 • Verminderde gevoeligheid voor blessures
 • Verbeterde coördinatie en algehele balans
 • Verbeterde core stabiliteit

 

 

SENIOREN FIT 

 

 

De seniorenfit is een groepsles voor sporters vanaf 50 jaar. Iedere week een afwisselende les om conditie op te bouwen als de spieren te verstevigen en de coordinatie

 

 

Clubyoga

 

 

Club Yoga is een training waarmee je werkt aan je lichaam en geest. Fitheid is veel meer dan fysiek sterk zijn, ook je geest moet in conditie zijn. Ontspanning en inspanning wisselen elkaar af.

 

 

De oefeningen hebben als doel de spieren sterker en langer te maken, maar geven je toch een ontspannen gevoel. Je verlaat de les met een leeghoofd, een gezond lichaam en nieuwe energie.

 

 

Total body workout

 

 

Total Body Workout is zowel gericht op spierversteviging als op vetverbranding en de algehele conditie. Bij het spier verstevigende programma worden de belangrijkste spiergroepen in afwisselend tempo getraind.

 

 

 

Neem contact op of vraag een proefles aan

Zou je graag eens mee willen doen aan een proefles? Dat kan. Of wil je dat meer informatie over de mogelijkheden bij Sportcentrum Bloemketerp?